Minden kutya-gazdi kapcsolat más és más, és minden kutya rendkívül jól alkalmazkodik. Ezt általánosságban mindenképpen el lehet mondani. Tehát amit most írok az nem szentírás, és Tintin személyiségében biztos, hogy máris benne vagyunk mi is, a mi falkánk, a mi életmódunk, ez azért sokat befolyásol. De vannak olyan alap személyiségjegyek, amik azért meghatározzák, hogy milyen életmódot ajánlunk egy kutyának.

Tintin igazi csodakutya lenne olyan embernél, akinek fontos, hogy egy kutya okos legyen, esetleg szeretne vele hobbiszinten versenyezgetni, trükköket tanítani. Biztos, hogy nagyon jó lenne engedelmes ágazatban, mert a lábnál követése példás, pedig azt még nem is gyakoroltuk. Keresi a szemkontaktust, akar megfelelni, és nagyon-nagyon gyorsan tanul. Hobbiszinten eredményes lehet agilityben, mert gyors, fegyelmezett, tanulékony, és mozgékony. A fenti két sport keverékeként jó lenne akár dogdancinges kutyának is. Örzővédő ágazatban viszont nem jósolnék neki túl nagy jövőt, mert a zsákmányösztöne egészen minimális.

Tintin boldog lenne egy olyan gazdi mellett is, aki lakásban lakik, de szeret nagyokat sétálni, esetleg hétvégente túrázni, mert nagyon szépen közlekedik bármilyen ingerkörnyezetben, nem kell vele megküzdeni, hogy ne húzza a pórázt, vagy hogy ne vesszen el póráz nélkül. Szeret mozogni, és ismerkedni a világgal, de közben nagyon figyelmes az emberrel is. Ha a gazdi sokat jön-megy, és tudja magával vinni őt is, akkor kimaradhatnának a hatalmas séták, a lényeg az neki, hogy sokat legyen vele a gazdája, és történjenek a dolgok körülötte. Ehhez hozzátartozik, hogy velünk egész nap az irodában van, és meg kell mondjam, iroda kutyaként kiválóan funkcionál.

Tintinnek szuper lenne kertes házban is, hogyha minden nap egyszer mehetne sétálni. Ha kertben lenne, szerintem nem kellene órákat sétálni vele, napi egy sétával nagyon kiegyensúlyozottan viselkedne. Egy kertbe bezárva viszont nem lenne neki élet az élet, mint ahogy általban semelyik kutyának sem. Ilyen esetben előfordulhatna, hogy rosszul viselkedjen. 

Jól érezné magát egykeként is, de második kutyaként is, hiszen bármilyen kutyával könnyen megtalálja a hangot, és holnap túlesik az ivartalanításon, így a szexuális dominancia is csökkenni fog.

Jóll kijön cicákkal is, vagyis nem foglalkozik velük, tehát cicás családba is nyugodt lélekkel adnánk.

A gyerekekkel nagyon türelmes, és egy gyerekes családban, ahol folyamatosan nyúznák, biztos hogy épp eléggé elfáradna estére. Egy mozgékony játszótárs boldoggá tenné a napjait.

És kinek nem ajánljuk Tintint?

Biztos, hogy nem szeretne olyan helyen lenni, ahol a néhány egészségügyi séta mellett maximum a kanapén fekvés lenne a program. Nem az a kifejezett néni-kutya, aki beérné egész napos simogatással.

Nem szeretne házörző sem lenni, egyedül egy kertben. Ha így járna, akkor valószínű, hogy a felesleges energiáit szökésben, vagy rombolásban élné ki.

Nem lenne jó barátja egy lusta embernek sem, és olyasvalakinek sem ajánljuk, aki úgy érzi, hogy mindent meg kell engedni egy kutyának, mert ilyen esetben lehet, hogy a család fejére nőne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ideiglenesotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr23163047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása