Ezt a kérdést gyakran teszik fel a barátaim Tintinnek, mikor először meglátják, hogy új kutyával mászkálok. Persze ez az, amire egy kutya sosem fog válaszolni, úgyhogy maradnak a találgatások. Elég furcsa, hogy hogyan kerül egy kutya magányosan a Mechwart ligetbe. A környéken nem ismerte senki, fogalmunk sincs honnan vezethetett ide az útja.

Van viszont néhány elméletünk, mindegyiket alá lehet támasztani valahogyan. Egy dologban biztosak vagyunk: Túl sokat nem lehetett utcán, mert nem félt az embertől. Ha régóta kóborolt volna, akkor biztosan már megdobálták volna anyukák a játszótérről, elzavarták volna a kávézók teraszáról, tehát ilyen vagy olyan rossz emléke már kellene hogy legyen az emberrel kapcsolatban. A körmei viszonylag hosszúak, tehát túl sokat nem rohangálhatott betonon.

Elmélet 1.: Valahol a hegyen lakott, kertes házban, ahol nem különösebben foglalkoztak vele és nem is sétáltatták. Unta a banánt, ezért lelépett és lekeveredett a Mechwartig, ahol megtalálták. Ezt bizonyíthatja, hogy nem ismerte a pórázt és alap vezényszavakat (már ismeti, mert észlény:)). Bizonyíthatja az is, hogy eléggé hajtják a hormonok, tehát ez logikus magyarázata lenne egy szökésnek. Ami viszont furcsa, hogy több mint két hete hirdetjük, és senki nem telefonált sírva, hogy végre meg van az imádott kiskutyája. Illetve ha egy kertben szocializálódott volna, akkor nagyon meglepő lenne, hogy ennyire jól kommunikál kutyákkal, illetve ennyire rutinosan mozog lakásban (nem csóválja le a kávét az asztalról, nem fél a porszívótól, stb). Az lehet, hogy a kertes házas gazdi időnként beengedte, de aki beengedős viszonyban van a kutyájával, az csak utánajár hova lett, ha egyszer csak eltűnik, nem?

Elmélet 2.: Hajléktalanok kutyája volt, és a gazdival valami történt. Ezt azért feltételezhetjük, mert nem fél az autóktól, sem semmilyen egyéb közlekedési helyzettől, nem reagál a járdát mosó gépre sem. Úgy nézett ki eleinte, mint aki keres valakit, minden emberhez odament, megszagolta őket, egyszer a Népszigeten el is szaladt egy hontalan után, talán az ismerős szagok miatt. Egyébként eléggé kaja keresős viselkedésű, simán belekukkant a kukákba, és a minap felkapott a földről egy bagettet is. Ez is olyan csöves-kutya viselkedés. Ezt végülis az is alátámaszthatja, hogy a lépcsőházat nem ismeri.  Na ez igazán mókás, nem érti a logikáját. ha lemarad egy lépcsőfordulónyit, és szólok neki, hogy jöjjön, akkor elindul a hangom irányába, de lefelé :) Komolyan belebonyolodik ebbe a háromdé kérdésbe :) Ugyanakkor  hajléktalan kutyaként rónia kellett volna az utcákat, és lekoptatni a körmét. És nem lenne logikus, hogy tök semlegesen reagál a mosógépre, a porszívóra, meg mindenféle otthoni zajra.

Más racionális magyarázat nem jutott még eszünkbe, hogy hogyan kerül egy jól szocializált értelmes kutya a Mechwart ligetbe egyedül, de bármilyen ötletet szívesen fogadunk! Ha valakinek van még tippje, hogy miből lehet következtetni egy kutya múltjára, ossza meg, hátha közelebb jutunk az igazsághoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://ideiglenesotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr363162988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása